2010-12-04

Norsk media översatt ambassadörens JAS-brev


Norge köpte kanske det tekniskt sett bästa planet (?), men inte det billigaste. Det ev dubbelt så dyrt som det JAS. Här översättning av brevet:

«Medierapporteringen har endret seg betydelig og ser ut til å være mer balansert. Den positive endringen er et resultat av sterkt press fra den amerikanske stat og er viktig for beskyttelsen av NATOs nordre flanke, bilaterale forhold og JSF-programmet internasjonalt.

Norges valg er viktig for USA fordi: vi vil ha et sterkt forsvar av NATOs nordre flanke, sikret av de overlegne egenskapene til F-35 i Norge. Vi vil sikre at det nære militære samarbeidet mellom USA og Norge fortsetter, og deltakelse i JSF-programmet vil naturligvis styrke det. Vi vil ha et høyt nivå av interoperabilitet i NATO. Norge vil være det første landet som velger F-35, og vil således ha en disproposjonal effekt på andre potensielle F-35-brukere.

Ambassaden har derfor etterspurt en dedikert innsats fra den amerikanske stat for å sikre at Norge forstår viktigheten av deres bestemmelse og derfor har viseforsvarsministeren gjennomført møter og telefonsamtaler for å understreke dette».

Inga kommentarer: